Дългогодишният управник и част от БФС Емил Костадинов ще бъде номиниран на изборите за президент на съюза на следващия конгрес, пише в. "Тема Спорт".

Кандидатурата на бронзовия медалист от САЩ 94 ще бъде предложена от елитен клуб, а зад нея ще застане член на Изпълкома на централата, прогнозира изданието.

Конгресът ще е на 7 юни, след като през октомври миналата година настоящото ръководство с президент Борислав Михайлов подаде оставка.

Все още няма нито една официална кандидатура за конгреса, но в публичното пространство се спрягат няколко имена. Не е ясно дали сред тях ще е това на временно изпълняващия длъжността президент Михаил Касабов.

Сред споменаваните са Стилян Петров и Димитър Бербатов, като и двамата към момента ясно заявиха, че нямат намерение да се кандидатират. Въпреки че за тях лобират хора не само от футбола, а и на високи позиции в държавата - според непотвърдени информации.

Говори се за номинация на Гошо Гинчев, бивш национален футболист. Но и тази информация е неофициална.

Евентуална кандидатура на Костадинов би била сериозна изненада - героят от "Парк де Пренс" е неизменна част от управлението, водило БФС след 2005-а.

Той е и дългогодишен член на Изпълкома, и отговорник за младежките и мъжкия национални отбори, които трудно могат да се похвалят със завидни резултати за периода.