Карим Бензема продължава да е отлъчен от съотборниците си в Ал Итихад. Носителят на "Златната топка" бе пратен в изгнание от треньора Марсело Гаярдо, след като не се прибра навреме от почивката си на остров Мавриций, посочвайки като причина за това циклон.

После се разигра и цялата драма около желанието му да напусне Саудитска Арабия, а времето за евентуален трансфер изтича.

Пазарът за сделки в местната Про Лига затваря по-късно днес, а на 1 февруари приключва и този в Европа.

Французинът пожела по възможност да се върне в Европа, но това на практика изглежда невъзможно, защото ако стане дума за наем - надали ще се намери тим, който е готов да плаща космическата му заплата. Когато подписа с Ал Итихад, Бензема се разбра за договор, който ще му донесе 200 милиона евро до 2026 година.

Освен това Саудитска Арабия няма така лесно да се откаже от една от най-големите си звезди, защото това би било огромен провал в промотирането на местната Про лига и популяризирането на футбола.

Така на дневен ред зА Бензема остава единствено да поправи отношенията си с треньора Гаярдо, за да може да поднови тренировки със съотборниците си и отново да бъде ползван по предназначение.