Даниел Боримиров свика специална пресконференция, само седмица след раздялата си с Левски.

Той бе освободен от поста директор на ДЮШ на "Герена", който заемаше в продължение на пет години.

На пресконференцията Боримиров направи отчет за работата си в клуба, като сподели, че е бил доста изненадан от действията на Павел Колев.

"Когато поех поста директор на ДЮШ на Левски през юли 2014, аз застанах по същия начин пред вас, както и днес. Направих една презентация за развитието на ДЮШ и след като приключиха моите взаимоотношения с клуба, аз съм длъжен да дам отчет за това каква работа сме свършили за пет години.

Изградихме четири нови съблекални и един чисто нов изкуствен терен. Искам да благодаря на всички треньори, с които работех и на всички хора, които ни помогнаха и даваха мило и драго, за да може школата да върви.

От клуба никой не ми е поискал отчет за свършената работа. Държа да кажа моето мнение. С Павел Колев сме познати, но не и приятели. За мен думата приятелство значи много. Не знам как с човек, с когото сме се виждали много рядко, мога да нарека приятел. Никога не сме разговаряли за школата.

В последната седмица преди моето отстраняване от клуба имахме две срещи с него, но на тези две срещи се изискваше ремонт на общежитието и подмяна да тревното покритие на игрище Зора. Не ми е изтъкнато нищо като причина за освобождаването ми.

Когато човек си върши работата по един безупречен начин, не е очаквано освобождаването. Показахме с цифри какво е направила школата. Базата, с която ние разполагаме, ако я съпоставим с тази на Лудогорец и Ботев, ние сме едно джудже.

Не мога да проумея, че ще разваля нещо работещо. Ще се радвам, ако вие разберете каква е истината. Нямам думи. Хората се преходни, Левски е вечен. Аз няма да спра да обичам Левски, защото ми е дал много и ме е направил това, което съм. Формулата на успеха е, че съумях да направя един изключителен колектив от треньори, които повярвахме. Всеки идваше на работа зареден и трупаше опит и знания. Всеки искаше да върви нагоре. Това са неща, които трудно се постигат.

Най-тежкият период беше, когато в Левски нямаше пари. На мен ми беше много трудно да накарам треньорите да идват на работа с единствената мисъл как да тренират своите възпитаници. Заплатите не бяха големи. Между 800 лв. и 1000 лв. Зимните месеци, когато разходите са по-високи, е много трудно. Раздялата с треньорите е един от тежките моменти.

итал съм много пъти защо клубът не инвестира в школата. Няма никаква промяна от 13 години. Надявам се Васил Божков да направи тази промяна и да започнат да се изграждат игрища. С едно изкуствено игрище е трудно. Видяхте, че юношите по никакъв начин не отстъпват на платените чужденци. Нужда е вяра и търпение", заяви Боримиров.