Доскорошният наставник на  Ботев (Пловдив) Желко Петрович даде интервю за престоя си в Коматево.

Той говори пред "Тема Спорт", след като бе уволнен за слабите резултати.

- Г-н Петрович, защо престоят ви в Ботев завърши с фиаско?

- Когато подписах договора, ми казаха, че най-важното нещо е да бъде построен стадионът. Топ 6 не се поставяше като цел. Идеята беше да изградим отбор за следващия сезон. Изграждането на такъв отнема поне два трансферни прозореца. Стратегията включваше също да се даде шанс на млади играчи и да се въведе нов метод на тренировки. Бях много ентусиазиран. Подписах за две години.

Но големият ми проблем с това, което се случи, е начинът, по който хората се отнесоха с мен. Всички около Ботев питаха по сто пъти как са нещата около отбора. Никой никога не казваше нищо негативно Това е най-големият проблем на собственика. Той е собственикът, той решава. Но той никога не идваше да дискутираме нещата. Да каже: "Това, това и това не е наред, дай да го променим". Никога не идваше да види отбора.

Боли много, защото работехме по супер начин, имахме отлична комуникация вътре в отбора. Всички от медицинския щаб до последния човек в тима бяха феноменални. Играчите бяха перфектни. Но как да станат нещата, когато няма доверие в тях?

Жалко е за клуб като Ботев да се случва историята с детектора на лъжата. Това е жалко за клуба, за футболистите... Как да доведеш добри играчи, когато те прочитат за тази история с детектора?! Ботев е красив клуб, с отлична база, но да работиш професионално в България е много трудно.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/5241-66751/0231/bg