Новината, че в германския национален отбор няма да се разчита на звездите Томас Мюлер, Жером Боатенг и Матс Хумелс предизвика меко казано гневни реакции.

Решението на Йоахим Льов е странно и в разрез с принципите на Бундестима, където традиционно разчитат на опитните играчи, които в миналото са носели успех.

Да, след триумфа през 2014-а на Световното първенство съставът постепенно се подмладява, но Хумелс и Боатенг са на по 30 години, а Мюлер на 29.

Мюлер, който има 100 мача и 38 гола за Германия, публикува видео, в което казва, че е "озадачен" и "ядосан" от решението на ръководството.

"Колкото повече мисля за това, толкова повече се ядосвам. Спонтанното решение на треньора ме остава озадачен. Той трябва да взима важни решения, в това няма проблем, но не разбирам идеята. С Матс и Жером все още можем да играем на най-високо ниво", смята нападателят на Байерн (Мюнхен).

Това е човекът, който спечели Златната обувка на Световното първенство през 2010-а и който имаше основна роля за титлата четири години по-късно в Бразилия.

Следващият мач на Германия е контрола със Сърбия във Волфсбург на 20 март.