Шесткратният шампион на Франция Бордо бе изхвърлен от елитната дивизия на местния футбол - Лига 1. Тази съдба спохожда жирондинците заради сериозни финансови проблеми и оттеглянето на американската компания King Street, която бе мажоритарен собственик на клуба.

Бордо има шест титли и девет втори места в най-високото ниво на футбола в страната, като само шест други тима са стъпвали на върха повече пъти от жирондинския тим - това са Лион (7), Нант и Монако (по 8), Пари Сен Жермен (9) и Марсилия и Сент Етиен (по 10).

Все пак за клуба има надежда и тя е свързана с люксембургския бизнесмен Жерард Лопес, който има опит като собственик на френски тим от времето си в Лил.

Бордо не е единственият тим, който е заплашен от подобна съдба. Анже също може да последва шесткратните шампиони в Лига 2 заради финансови неуредици, макар че клубното ръководство там е убедено, че всичко ще бъде наред, защото ще представи липсващ документ, довел до тази ситуация.

Междувременно стана ясно, че Марсилия ще бъде под сериозен мониторинг, поне що се касае до изхарчените пари за заплати и трансфери, а Нант трябва да намали разходите си през настоящия трансферен прозорец заради "прекомерно харчене".