Андреа Пирло заведе дело и ще иска строго наказание за Алесандро Палацоло, който от години си живее живота, представяйки се за популярния футболист. Бившата звезда на Милан, Ювентус и Италия получил куп сигнали за деянията на Палацоло, който най-после е с разкрита самоличност.

Според в. "Гадзета дело спорт", 48-годишният измамник има известна визуална прилика с Пирло, която е търсил допълнително с начина на подстригване на косата и оформяне на брадата си.

Но по-ключовото е, че Палацоло копирал изцяло поведението на Андреа и дикцията му, знаел детайли от личния живот и семейни дела, а приликата в гласовете им била поразителна. Именно така Алесандро е правил "големите си удари", поръчвайки по телефона от собственици на бутици някои от най-скъпите дрехи и аксесоари (часовник за 21 000 евро е сред споменатите).

Той използвал трикове, като по време на разговорите намесвал по някоя подробност около децата на Андреа или свързана със случка, която е придобила публичност в дните преди измамата.

Изграденото доверие към суперзвездата било толкова голямо, че поръчките били пращани на адрес или прибирани от "асистента му" (всъщност самият Палацоло или друго лице), а сметката била писана при тази на Пирло. Никой нямал съмнения, че самият Андреа, който пътува доста, е пожелал стоката.

Наглостта на Палацоло стигнала дотам, че той се появил на бизнес-прием в Торино, представяйки се за брат на звездата. Полицията е проследила телефонните обаждания, след като собственик на магазин точно в този град се е усъмнил в поредната поръчка.

Палацоло още не е арестуван, но се издирва.