Жерар Пике сензационно се появи в списъка с кандидати за президентския пост на Барселона.

Настоящият бранител на тима лекува разтегнати кръстни връзки, което ще го извади от игра за следващите месеци, а вероятно и до края на сезона. Предвид 34-те си години самият Пике е започнал сериозно да обмисля оттеглянето си от играта, а и за всички бе видно, че той бе далеч от нивото от най-славните си години.

Пике има редица бизнес начинания извън терена, заради което намеренията му да бъде новият президент на Барселона идват някак изненадващо.

За да се кандидатира той трябва да събере 65 000 подписа, като вече се е заел със задачата и смята да събере нужния брой в първите дни на новата година.

Той вижда в лицето на Роналд Араухо и идващият от Манчестър Сити Ерик Гарсия свои заместници, като е на мнение, че нямам как да успее да се пребори с тях за титулярно място, а и няма да успее да достигне физическото им ниво.

Мнозина смятат, че тези мисли са изникнали в съзнанието на Пике още в дните след унижението с 2:8 от Байерн в Шампионската лига.

Жерар Пике дори вече има разработена програма, с която да измъкне Барса от тежката финансова криза. Бизнес сферата не е никак непозната територия на бранителя, който от няколко години има инвестиции на няколко фронта, включително и в спорта. Негова компания организира Купа "Дейвис" в тениса, той също така притежава баскетболен и футболен тим в Андора, които се състезават в испанската футболна система.

Първоначалните прогнози са, че появяването на Жерар Пике в листата с кандидати може да предизвика еуфория сред клубните членове, които да решат да заложат на доказан футболист и любимец от терена, както и успешен бизнесмен извън него.