Ръковдоството на амтьорския Спартак (Пловдив) изненадващо внесе проект за реконструкция на стадион "Тодор Диев".

Спартак, който е шампион на България за 1963-а, е конценсионер на стадиона си, като проектът предвижда след реконструкцията му капацитет да е за 8200 души.

Пловдивският клуб към момента заема 11-о място в Югоизточната Трета лига, а в последните 10 години прекара само три сезона в професионалния футбол. Между 2016-а и 2018-а Спартак дори се отказа от участие в мъжкия футбол, а в последните два сезона бе в окръжните групи на Пловдив.

Именно заради историята на клуба в последните десетилетия, амбициите за нов стадион изглеждат доста странни.

Проектът предвижда цялостна реконструкция на сегашния сектор "А", който ще бъде с 4000 седящи места и изцяло покрит с козирка. Там ще бъдат направени ВИП ложи и места за журналисти.

Ще бъде изграден изцяло нов Сектор "Б"- към улица "Македония". Той ще разполага с 3400 седящи места, които също ще бъдат изцяло покрити.

Сектор "В" - към ул. "Димитър Талев" ще бъде разположен сектор за гостуващи фенове.

Също така ще буде изцяло реновиран терена, ще бъде поставено ново табло, както и модерно осветелния. Планът е стадион "Тодор Диев" да отговаря на всички европейски изисквания.

Ако проектът бъде одобрен и финансиран, то това ще е третия нов стадион, който ще се строи в града под тепетата.

Припомняме, че държавата вече одобри отпускането на 37 милиона лева за изграждането на стадион 'Христо Ботев" и реконструкцията на "Лаута".