Медиите в Румъния изстреляха доста любопитна новина, свързана с родния гранд ЦСКА.

Става въпрос за местната легенда Мирча Лучески, който според "sport.ro" може да заеме директорски пост на "Българска армия".

Според информацията, Луческу е получил предложение да бъде технически директор в ЦСКА, след като легендарният специалист даде ясни индикации, че на 77-годишна възраст не възнамерява да продължава с треньорството.

В последните три години той бе начело на украинския гранд Динамо, като дори избра да остане в Киев по време на войната, докато всички чуждестранни футболисти и треньори избягаха.

През настоящия сезон обаче отборът му зае разочароващото четвърто място, а и здравословни проблеми, за които самият Луческу загатна, го приближават към напускане на клуба.

Според медиите на север от Дунава, легендарният треньор вече е отказал да води най-успешния местен тим в последнтие години - ЧФР (Клуж), като е по-вероятно да заеме директорски посто.

Но ЦСКА не е единственият кандидат за подписа му, защото предложение има и от турския Фенербахче.

Във вече 44-годишната си треньорска кариера, Луческо е бил както селекционер на Румъния, така и треньор на букурещския Динамо, чиято легенда е като играч, а също така и на тимове като Интер, Галатасарай, Бешикташ, Бреша, Зенит (Санкт Петербург), както и Шахтьор (Донецк), където постигна най-сериозните си успехи в продължение на 12-те си години начело на клуба.