Предстоящото дерби от плейофната фаза на Първа лига между Левски и Лудогорец няма да се играе на "Герена".

Двубоят запазва деня и началният си час - неделя от 19:00, но изненадващо ще се проведе на националния стадион "Васил Левски".

Новината бе съобщена от сайта на "сините", а официалната причина е проблем с тревното покритие.

"Поради многобройните запитвания от привърженици относно причината за смяната на стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов" с Националния стадион "Васил Левски" за домакинството на Лудогорец от третия кръг на плейофите на Първа Професионална Лига, Ви информираме за следното:

Тревното покритие на официалния терен на стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов" се нуждае от специфични мерки за възстановяване, които не търпяха отлагане. Това наложи срещата срещу Лудогорец в неделя (14.04) да бъде преместена на Националния стадион "Васил Левски".

Евентуална победа в сблъсъка може с пълна сила да възвърне шансовете на Левски за титлата, защото разликата с лидера ще бъде стопена само на 3 точки. Припомняме, че при последната среща между двата тима, спечелена от Лудогорец с 2:0 преди месец, "сините" фенове изпълниха "Герена" и създадоха невероятна атмосфера, което едва ли ще е така на "Васил Левски".