Дисциплинарната комисия на БФС наказа за 1 мач халфа на Левски Давиде Мариани по доклад на рефера след неделния двубой с Ботев (1:1).

Швейцарецът е санкциониран и с глоба от 500 лв. за "изритване на бутилка на терена без последствие, на основание чл.22, ал.2, буква М, колонка 4 от ДП /2018/2019/".

При смяната му през второто полувреме, Мариани ритна бутилка от минерална вода, недоволен от решението на треньора Георги Дерменджиев.

Тя излетя на 20-ина метра в терена, докато играта си вървеше.

Наложи се човек от щаба на Левски да спринтира и да я изнесе. По време на срещата халфът, който е твърд титуляр за "сините" и вкара гола за тях в мача, не получи картон за провинението.

 

 Но явно то е видяно от рефера или дежурния делегат, за да се стигне до това изненадващо наказание.

То идва като сериозен удар по Левски, който и без това се готви за тежко гостуване във Варна в неделя срещу Черно море. На този стадион през есента "сините" паднаха два пъти - за първенство и за Купата на България, а сега ще са без трима ключови играчи.

Защитникът Давид Яблонски натрупа 9 картона и няма да играе два мача (Черно море като гост и Лудогорец у дома), основният двигател на атаката Паулиньо също е наказан за един двубой, а сега идва и санкцията на Мариани.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/220441-54403-3273/033100