Мъжкият отбор на Витоша (Бистрица) ще бъде разпуснат и клубът ще прекрати участието си във Втора лига, съобщи "Спортал".

Новината бе потвърдена и от треньора Костадин Ангелов, който обяви, че решението е взето от президента на клуба. Той му е заявил, че мъжкият тим се разпуска, без да се посочва конкретна причина.

Отборът на Витоша нашумя през последните години заради премиера Бойко Борисов, който изигра няколко мача за тима, докато все още бе в аматьорския футбол. До последно пък Борисов бе част от ветераните на Витоша, с които успя да завоюва няколко титли на България.

Мъжкият тим пък прекара три последователни сезона в родния елит, където макар да бе в ролята на "боксова круша", на два пъти успя драматично да се спаси чрез плейофи.

През миналия сезон Витоша отново зае последната позиция в класирането, но този път плейофи нямаше, което прати клуба във Втора лига.

За седем кръга бистричани записаха една победа, три равенства и три загуби, а днес изненадваюо прекратиха участието си.

Така след само седем кръга, вторият ни ешелон остава с 16 тима, а по време на жребия преди началото на сезона отборите бяха 18. По ирония на съдбата, това са Дунав и Витоша, които преди няколко месеца изпаднаха от елита.