Заседание на Изпълкома на БФС ще има на 28 ноември от 15 ч, съобщиха от централата в Бояна.

Сбирката ще има за задача да направи анализ на изминалата година, но и - по-важно, да насрочи конгрес, на който да бъде избрано ново ръководство на футбола ни.

Извънредният конгрес трябва да е през февруари, април или май, като по-вероятно е да се вземе решение да не се бърза с дата преди баражите за Евро 2020, които чакат националния отбор на 26-и и, евентуално, 31-ви март.

Разбира се, казусът около жалбата на Йордан Лечков пред Софийски градски съд оставя неясноти около ситуацията, но решение там не се очаква в обозримо бъдеще.

А и настройката при почти всички членове на Изпълкома е, че е нужен Извънреден конгрес. Такъв може да бъде свикан от този орган, както и с подписка и 1/3 от вотовете на клубовете-членове на БФС.

Лечков вече обяви, че не е необходимо да има конгрес, а това ръководство е легитимно, въпреки че то подаде колективно оставка на заседание от 16 октомври.

Мнението на държавата - в лицето на спортния министър Красен Кралев, е същото. Трябва промяна, трябват избори за нов президент, а това може да стане само с конгрес възможно най-скоро. Кога - очаква се да бъде решено на 28 ноември от Изпълкома.