Капитанът на израелския национален тим - Ели Даса, се появи на пресконференция с малка детска обувка, след което прочувствено разказа за съдбата на детето, притежател на обувката.

То е било отвлечено от Хамас заедно с още 7 члена на семейството си. Ели Даса разказа неговата история, показа обувката пред всички присъстващи, след което напусна залата за пресконференции.

Всичко това се разигра на "Панчо Арена" в град Фелчут, на метри от дома и унгарския премиер Виктор Орбан.

Въпросният колоритен и уникален с дизайна си стадион във Фелчут, на който пред няколко години контрола игра и България, се прочу още при построяването си като частната арена на Орбан.

Около стадиона в градчето с население от едва 1600 души, намиращо се недалеч от Будапеща имаше огромни скандали за източване на средства. А арената се намира на стотина метра от дома на Орбан.

Именно той предложи на Израел да домакинства там отложената си европейска квалификация срещу Швейцария, която нямаше как да се изиграе през октовмри в Тел Авив по обясними причини.

Освен това властите в Унгария категорично забраниха провеждането на каквито и да е демонстрации в подкрепа на Палестина. Това се случи още преди няколко седмици, а с пълна сила важи и за дните около мача между Израел и Швейцария.

Всъщност Орбан и компания инкриминираха подобни действия, които ще водят до арест и тежка глоба, а именно това бе в основата на изобра на израелския национален тим да домакинства точно в Унгария.

 

Снимка: Twitter