Поне три оферти на стойност над 2 милиарда долара са внесени официално за купуването на Челси преди да изтече крайния срок за това в петък.

Според медиите на Острова фаворит остава собственикът на бейзболния Чикаго Къбс - фамилия Рикетс, а като "много солидна" се категоризира и офертата на консорциум от британски и американски бизнесмени, оглавяван от Лорд Коу и Ник Канди. И двамата са уважавани в страната, дългогодишни фенове на Челси и притежатели на ложи на стадиона.

Инвестиционната и консултантска компания "Рейне" е натоварена да извърши сделката, като британското правителство ще спре опитите част или всички пари да отидат по сметки на Роман Абрамович. Руският олигарх попадна под санкции заради конфликта в Украйна. Той е инвестирал над 2 милиарда английски лири в Челси, а сега няма да получи дори пени от неговата продажба.

Според медиите в Англия, офертите са били над 20, но са останали само няколко официални, конкретни и "достатъчно сериозни" на масата.

Предполага се, че в понеделник ще започне пресяването и надеждите са продажбата да се извърши до края на месеца или най-късно през април.

Челси е в идиотската ситуация да печели милиони от участието си в Шампионската лига, а да няма право да си плати пътуването и хотела за мачовете като гост в нея (ако разходите надхвърлят 20 000 евро).

Все пак клубът ще бъде стабилизиран сравнително бързо след продажбата.

Феновете масово изразиха подкрепа за британските бизнесмени Коу и Канди, но те няма да имат думата, когато бъдат претеглени офертите.