1 август бележи нов етап в отношенията на ПСЖ и Килиан Мбапе, след като в полунощ на последния ден на юли изтече срокът, определен от клауза в договора на играча, според която можеше да се стигне до удължаване на контракта му в Париж.

Според в. "Екип" тя гласи, че до този момент ПСЖ и Мбапе могат да преподпишат при условия, договорени отдавна - колосална заплата от 80 милиона евро годишно за нападателя, плюс още поне толкова, които да печели от имиджови и рекламни права.

Иначе казано, това бе символичната граница на възможно помирение след седмици на открита война между щаба на най-желания футболист на планетата и най-богатия клуб.

Килиан дори не е отговорил на формалното запитване от ПСЖ за активиране на клаузата, ясно показвайки, че никакво удължаване на договора няма да има.

Така от тази сутрин той държи всички козове в сагата, като може да избере дали да остане и този сезон в ПСЖ, за да си тръгне догодина като свободен агент, или да отиде още сега в така мечтания от него Реал Мадрид.

Разбира се, за това трябва да бъде приета и оферта, тъй като все още, в следващите 12 месеца, суперзвездата е с конкракт с клуба от Франция.

А това с козовете в ръцете се превърна и във вайръл тема, след като самият Мбапе пусна публикация в профилите си в социалните мрежи, на която има снимка с три карти "асо". Съвсем ясен намек - "вече аз решавам, нямате думата".

Ръководството на клуба беснее срещу звездата си, но единственото, което може да направи, е да го продаде сега при добра оферта или да го търпи още години, знайеки, че ще го изгуби без пари.

В Лондон днес пишат, че Челси ще опита да вземе Мбапе под наем за 12 месеца, но ПСЖ категорично не е съгласен на такъв вариант.

Ако обаче някой клуб - "сините" от английската столица или друг, предложи 180 милиона евро за футболиста, офертата ще бъде приета. Така се случи и с тази от Ал Хилал (Саудитска Арабия), на Мбапе категорично отказа да иде там. И пак остави с вързани ръце парижкия клуб.