Президентът на Реал (Мадрид) бе замесен в сериозен скандал в Испания, след като записи с негови изказвания бяха разкрити от изданието "El Confidential".

Във въпросните записи Перес не се изказва никак ласкаво по адрес на някои от най-големите имена в историята на клуба. Това са легендите Раул и Икер Касияс, суперзвездата Кристиано Роналдо, както и треньорът Жозе Моуриньо.

В публикуваните цитати има само отделни изречения на Флорентино, а не цели разговори. Именно заради това президентът на Реал побърза да се защити, като каза, че хората никога няма да разберат истината, защото никой няма да им предоставят целия разговор.

Той е убеден, че записът е осъществен от журналиста Хосе Антионио Абеян, който дълги години е опитвал да ги продаде без успех, но сега е успял, заради неспиращите атаки към Перес като един от създателите на Суперлигата.

Ето и публикуваните цитати по адрес на играчите и Жозе Моуриньо:

За Икер Касияс и Раул:

"Касияс няма нивото да е вратар на Реал, друго не мога да кажа. Никога не е бил на това ниво, няма и да бъде.

Той е един от най-големите ни провали. Проблемът е, че хората го обожават, защитават го, не мога да го разкарам.

Като дете е, веднага разбирам, когато не се разбира с приятелката си, защото изключва тотално. Не го търси за футбол, ако има семеен скандал. Той е малко кученце, детенце.

Втората ни издънка е Раул. Двамата са най-слабите ни играчи. Зидан е невероятен, Бекъм и Роналдо също, но след това имаме други като ... Раул. Той е ужасен човек.

Мисли си, че Реал е негов. Прави само това, което е добре за него, той е виновен, че клубът не върви добре. Той и агентът му".

Към Роналдо и Моуриньо той също не е особено ласкав, като ето какво казва в публикуваните цитати:

"Роналдо е луд. Това момче е идиот. Мислиш си, че е нормален, но всъщност не е. Ако беше нормален, няма да прави това, което прави сега.

Агентът Мендеш не прави нищо за тях с Моуриньо. Това са хора с ужасно его, които не живеят в реалността.

Можеха да взимат много повече пари, но са ненормалници. Никой не ги харесва и имат лош имидж в обществото. Ако хората ги харесваха, щеше да печелят повече".

Флорентино казва и нещо доста любопитно за португалския ляв бек Фабио Коентрао, който играеше в Реал по времето на Моуриньо:

"Това е едно от последствията да си в Реал Мадрид. Поредният, който няма мозък в главата. В момента той не струва. Малко е глупав, защото шофира, без да има книжка. Пречупи се от напрежението, болен е, но не му пука".