Бившият национал Калоян Караджинов бе наказан с лишаване от състезателна права за две години заради физическа саморазправа със съдия.

Скандалният случай от мача на отбора на Торнадо (Безден) и Костинброд, при който 44-годишният играч подгони и опита да удари няколко пъти съдията Васил Цоклинов, стигна до световните новини и бе коментиран дори в Англия от Sky Sports.

В 20-ата минута на мача при резултат 1:0 за домакините, Цоклинов показа жълт картон на Караджинов, който го подгони и опита да го удари по главата. Капитанът на Торнадо Георги Георгиев пък се опита да избие картона от ръцете на съдията, заради което също е санкциониран да не играе една година.

Реферът нямаше друг избор освен да прекрати мача, което само отприщи още грозни сцени. Играчите на Торнадо го подгониха, а в крайна сметка съдията бе принуден дори да избяха извън пределите на стадиона в град Костинброд.

Караджинов направи име и в професионалния футбола у нас с екипа на Локомотив (София), където изигра над 150 мача.

Има и две повиквателни за националния тим на България.

"Имам медицински документ, естествено, че ще го съдя. Имам оток на главата. Това са неща, които не бива да се случват по терените, не сме в 80-те години. Думите му бяха: Само чакам да ми вдигнеш картона и ще ти разбия главата", коментира пред "България днес" реферът Цоклинов.

Отговорът на Караджинов не закъсня:

"Съжалявам. Извиних се на моите съотборници и шефовете за постъпката си. Признавам, че исках да го ударя, но не успях и двата пъти. А той сътвори страшни циркове. Кри се в съблекалнята, извика линейка. Щял да ме съди? За какво?", говори пред "Мач Телеграф" играчът.

А президентът на Торнадо (Безден) Стефан Борисов се закани, че ще спре да издържа клуба и ще го извади от състава на Областната група София-Запад.