Президентът на БФС Борислав Михайлов е изведен от пресконференцията на четиристранната среща на лидерите на България, Румъния, Сърбия и Гърция.

Бившият национален вратар е получил схващане на крака и е потърсил подкрепа от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Двамата са заедно в Белград, където президентите на футболните федерации и спортните министри обсъждат общата кандидатура за домакинство на Мондиал 2030.

Снимка: Труд

Михайлов впоследствие се е върнал в залата и е дал знак, че всичко с него е наред.

"Да, точно така. Получих схващане на крака, но после се оправих и се върнах в залата. Няма никакви проблеми", заяви Борислав Михайлов пред БЛИЦ.

Спортните министри и президентите на футболните федерации на България, Гърция Румъния и Сърбия се разбраха за следното:

- Гърция се включва в домакинството на Сърбия, България и Румъния за европейското първенство по волейбол през 2021 г.

- Четирите страни ще участват заедно в кандидатурата за домакинство на Европейското първенство по футбол през 2028 г., Световното първенство по футбол през 2030 година и отново, ако предишните са неуспешни, за Европейското първенство по футбол през 2032 година;

- Ще се създаде Комисия за подготовка на кандидатурите за домакинство, в която ще има общо 16 души (по четири представители от всяка страна);

- Следващата среща на спортните министри ще е в София през февруари 2019 година, а след това - през април 2019 година в Гърция.

Снимка: Труд