Членът на изпълкома на Българския футболен съюз - Йордан Лечков, заяви че вчерашният конгрес, на който бе преизбран Борислав Михайлов е минал по правилата и няма основания за претенции.

Пред bTV Лечков не обясни защо журналистите не са имали достъп до залата или звук от случващото се там, но че интервютата, които дава, са знак за прозрачност.

Той изрази мнение, че вероятно екипът на Михайлов вече е омръзнал на хората, но финансовите резултати на БФС са добри и това е най-важното.

Бяха подадени 508 клуба за участия, но както всички знаем има пандемия и някои клубове може би заради болест, или заради неразбиране не дойдоха. Това е като в народното събрание - трябва да са 240, там винаги са толкова.

Уважавам мнението за всеки. Искаха конгрес. Съдът го назначи. Всичко в тази държава беше съобразено с искането на тази група от млади хора. Няма значение дали са можещи или неможещи. Имаше хора от УЕФА и ФИФА, от тях чухте ли някакво изявление? Видеото към журналистите ли е най-големият проблем? Ето ви прозрачност, аз съм тук и ви казвам.

Напълно естествено е, когато човек загуби, да има своите забележки. В никакъв случай не сме подценили опонентите. Тук не ставаше въпрос само за Бербатов, защото по-голямата част от обществото се концентрира само върху известната личност. Вчера бяха шест кандидати. Всички други пет бяха срещу така нареченото статукво. Те дадоха отвод и казаха да се гласува за Бербатов, което е супер нарушение, но ние сме толерантни. Не е резонно да се кандидатираш, да вземаш медийно време, да плюеш и да дойдеш, да кажеш "гласувайте за Бербатов". Бяха пет кандидата срещу един.

Ще ви кажа защо Борислав Михайлов си сложи оценка 6. Това е все едно едно акционерно дружество. Борислав Михайлов е начело, но изпълкомът взема решенията. През тези всичките години имаше много ребуси, но най-големият е, че националният отбор не се класира на голям форум. През тези години БФС имаше финансова стабилност. Крайно време е да се стъпва на това, което се случва. Да, може би сме несимпатични и сме омръзнали на хората, но трябва да се гледат резултатите. Защо да давам оценка на клубовете, като не зависи от мен.

Трябва да се обединим спортните хора да има промяна на финансирането на спорта като цяло, а защо не и за културата? Без политиката няма как да стане. Трябва да гледаме в една посока всички. Средствата ги намираме, но трябва да се наблегне на обучението на треньорите.

Ако намерите нещо нередно, винаги съм насреща да отговарям. Позволявам си да критикувам Борислав Михайлов. Имаме готова програма. Държавата да поеме част от финансирането заедно с футболния съюз. За мен това са най-важните неща.