Халфът на Арсенал Месут Йозил е категоричен, че няма да преминава в друг отбор преди контрактът му с Арсенал да изтече до последния ден.

Бившият германски национал има оставащи 12 месеца от настоящия си договор, с който печели по 350 хиляди паунда на седмица без да играе под ръководството на втори пореден мениджър.

Ръководството на "артилеристите" е предложило 18 милиона на Йозил за прекратяване на взаимоотношенията между двете страни, но той е отказал.

Бившият играч на Реал (Мадрид) бива свързван с трансфер в Турция, но пред Athletic той заяви, че няма намерение да ходи никъде.

"Позицията ми е ясна. Ще остана тук до края на договора си и ще дам всичко за клуба. Ситуации като тази не могат да ме пречупят, даже ме правят по-силен. Показвал съм вм иналото, че мога да се завърна в отбора и ще го покажа отново", заяви уверено Йозил, който не е играл официален мач от месец март.

"Не подписах за две или три години, а за четири и това трябва да бъде уважено от всички. Нещата се развиха сложно, но аз обичам Арсенал и ми харесва да работя тук. Обичам хората в клуба. С тях съм от дълго време и Лондон е моят дом. Каквото и да стана през последните два сезона, аз съм щастлив. Няма да се предам и искам да помогна на отбора. Ако съм здрав, знам какво мога да правя на игрището", добави 31-годишният полузащитник.

Той добавя, че не е доволен от факта, че не му е даден шанс да се докаже след подновяването на шампионата.