Месут Йозил не е играл за Арсенал в официален мач вече повече от половин година, но няма каквото и да е намерение да си тръгва от клуба. Германският полузащитник, чиято игра си припомняме предимно от видеоклипове, получава по 350 000 паунда седмично от лондончани, което е добра причина да не иска да напусне "топчиите".

31-годишният Йозил не бе картотекиран за груповата фаза на Лига Европа и по всичко личи, че шансовете му за поява на терена до изтичането на договора му в края на сезона са илюзорни.

От Арсенал дори са били готови да се разделят с него срещу едва 5 милиона паунда, но самият футболист е казал "не" на тази оферта. Нищожно предложение на фона на сумата от 42.5 милиона паунда, за която той дойде в Англия, но пък и добра опция за "разкачане" от космическата му седмична заплата.

Тя е била от саудитския Ал Насър, като с този отказ световният шампион с Германия е отказал да тръгне по стъпките на Димитър Пенев и Христо Стоичков.

Стратега бе треньор на арабския клуб през 1997, докато легендарната осмица изигра два мача за Ал Насър през пролетта на 1998 година, помагайки на отбора да спечели азиатската КНК.

"Ситуацията не е лесна, но обичам Арсенал. Аз ще реша кога да си тръгна, а не други хора", категоричен бе германецът в интервю през август, в което сподели, че ще даде всичко от себе си за отбора и че подобно моменти няма как да го пречупят, а просто ще го направят по-силен.

По време на предсезонната подготовка той получи игрово време в контролите с Брентфорд и Астън Вила, но след това нищо не се промени.