Георги Кабаков, заедно с асистентите си Мартин Маргаритов и Диян Вълков, се оказаха част от главните действащи лица в една от най-драматичните срещи от вечерта в Европа.

Българската съдийската бригада получи наряд за сблъсъка между Карабах и Брага в Баку, който бе от плейофния елиминационен кръг на Лига Европа.

Мачът бе исторически за футбола в Азербайджан, защото за първи път в независимата история на страната, местен клуб успява да елиминира опонент в елиминациите.

Карабах го направи с общо резултат 6:5, след истинска драма. Азерите спечелиха с 4:2 преди седмица в Португалия, а днес стигнаха до изключително щастлива загуба с 2:3.

А азерите, които бяха останали с човек по-малко на терена заради втория жълт картон на Кафакулиев още в 57-ата минута, стигнаха до своя скъпоценен гол в последната 122-а минута, когато всички очакваха изпълнението на дузпи.

Кабаков остави Карабах с човек по-малко при резултат 0:0, като до края на редовното време Фернандеш и Джало направиха резултата 2:0 в полза на Брага, което прати сблъсъка в продължения.

Там обаче Силва намали, преди в 115-ата минута Георги Кабаков отново да се окаже основно действащо лице, отсъждайки дузпа в полза на Брага, с която резултатът стана 3:1.

Резултат, при който трябваше да се мине през дузпи, но в 122-ата минута играчите на Карабах изпълни бързо фаул в центъра, а от последвалата атака Нариман Акхундзаде вкара скъпоценният и исторически гол.