Назначението на Роналд Куман на треньорския пост на Барселона предизвика истинска истерия сред феновете на тима.

Нидерландецът все пак бе сред техните любимци като играч. Той бе едно от момчетата в Дрийм тийма на Кройф, а и като негов сънародник, вероятно доста фенове очакват големи успехи.

Такива донесе Пеп Гуардиола, който подобно на бившия си съотборник Куман се е учил от Кройф и го е използвал като вдъхновение.

Тези факти карат феновете на мечтаят, но бившият играч на каталунците - Жерар Делофеу, не е особено впечатлен от назначението.

Някога той бе смятан за един от най-перспективните кадри на "Ла Масия", но не успя да се наложи в супер силния тим на Гуардиола и записа едва 6 срещи. Преди три години той отново се завърна у дома, но след 17 разочароващи мача бе отпратен.

Жерар Делофеу отлично познава работата на Куман, защото двамата се засякоха през 2016-а, когато нидерландецът пое английския Евертън.

В онзи сезон Куман изведе "карамелите" до седмото място в класирането, но Делофеу не бе част от плановете му, като още на полусезона бе пратен под наем в Милан.

Той разказа за онзи период, като не скри разочарованието си от легендарния нидерландец.

"Той ми беше треньор в продължение на 6 месеца. Това са единствените 6 месеца, в които не научих абсолютно нищо.

Изобщо не съм убеден, че е страхотен треньор, дори напротив. Именно заради това използвах първата възможност да избягам от него.

Изобщо не страдам от случващото се в Барса. Клубът нямаше търпение към мен и още много таланти, заради което в момента страда. Шефовете изгониха всички млади таланти и в момента осъзнаха колко са изостанали", сподели той.