Помните ли бразилеца Клеберсон от Манчестър Юнайтед? Той беше привлечен заедно с Кристиано Роналдо и с много по-големи очаквания към себе си спрямо португалеца, който се превърна в един от най-великите в историята на футбола.

Бившият халф разкри причините, които са го подтикнали да отиде при "червените дяволи", където стана най-големият трансферен провал за отбора преди Алексис Санчес да го засенчи през миналата година.

Бразилецът беше привлечен на "Олд Трафорд" през 2003-а и изигра едва 20 мача за отбора в първенството в рамките на по-малко от три години.

Отиде в тима като световен шампион с националния отбор на Бразилия, където беше съотборник с Роналдиньо. Именно феноменалният техничар е бил причината Клеберсон да подпише с Юнайтед.

"Имаше два отбора, които се интересуваха от мен - Лийдс и Манчестър Юнайтед. Изборът беше лесен, но историята е забавна. Когато интересът на (Манчестър) Юнайтед бе потвърден, бях с националния отбор на Купата на конфедерациите във Франция. Спомням си го много ясно. Бях с Роналдиньо и неговия брат, който му е и агент. Роналдиньо ми каза: "искат да вземат и двама ни". Отвърнах му: "добре, нека го направим!". Много се радвах, че Роналдиньо ще дойде в Манчесър с мен. Върнах се в Бразилия и продължих да преговарям, но Роналдиньо ме излъга и отиде на топлото време в Барселона."

40-годишният Клеберсон сега вижда забавната страна на историята си и споделя, че с Роналдиньо са добри приятели и днес, като често си припомнят онзи случай.