Едва снимка обиколи интернет и бе споделена вероятно милиони пъти малко след края на драмата "Реал" - "Байерн" (2:2) във вторник.

Кадърът е заснет с мобилен телефон от централната трибуна на "Сантяго Бернабеу" и на него теренът е почти напълно празен. Само една самотна фигура, като точица насред пустош, седи на игрището (основната снимка).

Това е Свен Улрайх. Най-тъжният човек на планетата за една вечер.

Вратарят на "Байерн" зае мястото под рамката, след като Мануел Нойер се контузи. На 29 години той дочака златния си момент, след като общо бе играл пет пъти в Бундеслигата за гранда преди този сезон.

И Улрайх, който в тренировките е взел най-доброто от Нойер, особено във феноменалната игра с крака, бетонира вратата. За 44 двубоя във всички турнири е пуснал 33 гола, но 4 от тях се оказаха фатални в двата мача с "Реал".

В първия нямаше вина за попаденията на Марсело и Асенсио, но във вторник сбърка фатално при паса към него от Корентен Толисо. Легна да хване топката, но се сети, че това ще значи непряк удар в наказателното поле. Поколеба се... За секунда изпусна топката под себе си, а Бензема вкара за 2:1.

Снимка: Getty Images

Този гол в края се оказа важен фактор за отпадането на "Байерн". И затова фигурката на Улрайх, прегърбен, седнал на терена и загледан в нищото, имаше такъв ефект върху хората, които я видяха из социалните мрежи.

Отдавна целият тим на гостите се бе прибрал в съблекалнята, а Свен вероятно нямаше и да иде там, ако не бяха двама служители от допинг-комисията. Вратарят бе избран за тестове от "Байерн" след мача.

Снимка: Getty Images

Свен Стената или Свен Готиния - така му викат в Мюнхен. Винаги в настроение, винаги на линия да спаси отбора, сочен от съотборниците като пример за професионализъм и отдаденост в тренировките.

На него се случи, защото е вратар - а техните грешки обикновено са фатални. В която и друга част от терена да сбъркаш, все ще се намери някой да поправи щетата, но ако си на вратата...

"Не го обвинявам, той е великолепен цял сезон", каза Юп Хайнкес, треньорът на "Байерн". - Не съм и говорил с него по въпроса, защото още е на допинг теста. Ще говорим после, но няма да го соча с пръст.".

Снимка: Getty Images