Поставената от Васил Божков анкета за това как да се процедира с акциите на Левски събуди предимно критични реакции сред феновете на клуба.

В началото на днешния ден бизнесменът попита с анкета във Фейсбук дали трябва да направи ново запитване, с което да се определи кой да е следващият начело на "синия" клуб.

Основното мнение на феновете е, че това е нова подигравка с Левски и не може съдбата му да се решава с анкета в социалните мрежи.

Около два часа след публикуването й, гласовете се над 14 хиляди. 80% от вота подкрепя идеята за нова анкета.

Председателят на Националния клуб на привържениците Степах Хиндлиян заяви пред NOVA, че действията на Божков са "жонглиране с клуба".

"Подигравката с Левски продължава със страшна сила. Несериозно е да се жонглира с клуба и то на фона на горчивата чаша, която трябва да изпием, както и на фона на хората, които си дават парите. Левски не е картоф, който да се подава между някакви хора.

Левски е в много трудно положение. Даренията дават глътка въздух. Събраха се 250 хиляди лева за два дни. Работа на мениджмънта е къде ще отидат. Благодяря на всички и ги призовавам - не спирайте да дарявате, бъдещето зависи от нас.

Забележително е това, което направиха феновете на Левски. В крайна сметка всичко това си заслужаваше - заслужаваха си личните жертви, които направихме, защото ние сме победители", смята Хиндлиян.

Баскетболният треньор Тити Папазов, на който бяха обещани акциите, коментира че не се чувства обиден и мисли само за спасяването на Левски.

"Ако г-н Божков е добронамерен и чрез това негово предложение за електронно гласуване, смята, че ще бъде избран най-достойният, да погледне от това, че ние нямаме време. Аз не страдам от това, че съм излъган, тук става въпрос за Левски. Затова използвам вашата камера, за да се обърна към него и да го помоля да не бъде коравосърдечен.

Не се чувствам излъган, радвам се, че съм бил част от тази идея. Опита се и се подигра с институцията министър-председател на гърба на Левски, което мобилизира още повече левскарите. Сега искам да го помоля да не се подиграва с тях. Нека даде шанс на Наско Сираков и после ако има някой по-достоен, да направим избор, смята Папазов.

Под анкетата на Божков в по-голямата част от коментарите той бива призоваван да даде акциите на Наско Сираков, който вече изрази желание да разполага с тях.