БФС ще обжалва решението на Софийския градски съд, с което решенията от извънредния конгрес на централата от 12 октомври реално са обявени за невалидни.

В двуседмичен срок ще се пристъпи към обжалването пред Софийски апелативен съд, откъдето се чака решение по казуса. То няма да се бави и е много възможно да го имаме черно на бяло преди края на лятото.

Ако апелът не сполучи, Футболният съюз е задължен да организира конгрес в рамките на 40 дни от последното решение. На практика такъв така или иначе трябваше да има през тази календарна година, но не се случи, защото резултатите от изборите през октомври бяха приети за валидни от централата.

Това предизвика пореден скандал през март, когато опозицията, разгневена от това, че изборно заседание нямаше, си проведе параленен конгрес, който не е регистриран като легитимен обаче от българския съд.

Решението на Софийския съд сега променя статута на Борислав Михайлов като президент на БФС - неговият законен мандат вече е изтекъл. Той бе избран на редовен конгрес през февруари 2018-а за четвърти път да води българския футбол.

Бившият вратар и капитан на националния отбор е начело на БФС вече почти 17 години, с изключение (поне на теория) на периода октомври 2019 г. - април 2021-ва, когато бе в оставка, която... подаде и после оттегли пред Изпълкома.