Берое постигна драматичен успех с 2:1 в гостуването на Ботев (Враца), в първия официален мач за двата тима през годината.

Двубоят се превърна в истинско шоу, а нищо не предвещаваше това в минути преди началото му.

Минусови температури и замръзнал терен очакваха играчите, а от щаба на Берое дори обикаляха магазините във Враца, за да намерят обувки от типа "стоножки" за футболистите си. Причината бе, че за тях щеше да е трудно да играят с обичайните бутони.

Наистина тежки условия, като още в първите минути започнаха подхлъзванията и многото грешки, а опасенията бяха за грозен футбол без положения.

Нищо подобно, най-вече заради домакинтие от Враца, които очевидно се адаптираха добре на замръзналия терен и изиграха много добър мач. Може би най-добрият им двубой през сезона, особено в атакуващ план.

По-добрата игра обаче не винаги означава успех, защото Берое имаше своя коз на име Мартин Камбуров. Картотекиран вчера, той излезе от първата минута на мача и вкара и двата гола за старозагорския тим.

Първият падна след само 13 минути игра при повторния му дебщт за Берое. Той го вкара от дузпа, отсъдена за рикошет в ръката на бранител на врачани.

Победният му гол пък изключително дваматично падна в последните секунди, като бе истински шедьовър. Доказаният голаджия спря топката на гърди и със задна ножица прониза вратата на Ботев, за да донесе победата за Берое.

Това бе негово попадение №248 в елита, като от рекорда на Петър Жеков вече го делят само 5 гола.

И това се случи само два дни, след като с пари от собствения си джоб, той откупи правата си от ЦСКА 1948 и се премести в Берое. Причината бе, че той не е попадал в плановете и стратегията на новака в елита.

Иначе през цялото останало време, Ботев бе много по-добрият тим на терена и няма да е прекалено, ако се твърди, че заслужаваха успеха.

Подобно мнение дори изразиха самият Мартин Камбуров и треньорът на Берое Димитър Димитров след мача.

Ботев изравни през първата част чрез Мартин Николов, а след това изпусна редица положение за изравняване.

Най-фрапиращите от тях бяха след 65-ата минута на мача, когато освен градата, врачани изтърваха няколко стопроцентови положения.

В тези минути играчите на Берое бяха видимо уморени и доста нестабилни по терена, а в крайан сметка късметът и футболното майсторство на Мартин Кмабуров им подариха трите точки.

С тези три точки Берое вече събра 31 на петото място, докато Ботев остава десети с 15 пункта.