Дарителската кампания "1000 за "Левски", организирана от Андрей Аспарухов, ще бъде временно прекратена. Синът на Георги Аспарухов - Гунди лично обяви това чрез профила си във "Фейсбук", където изтъкна и причината за този ход.

А именно скандалите около платформата HelpKarma, чрез която се набират средства за каузата на Аспарухов и в полза на детско-юношеската школа на любимия му "Левски".

"Със съжаление трябва да споделя, че поне временно прекратявам дарителската кампания "1000 за Левски".

При създалата се ситуация с платформата HelpKarma, смятам, че не би било редно да продължим използването и.

Въпреки, че HelpKarma досега са точни и коректни към кампанията, и всички дарени средства са преведени по предназначение, без забавяне или допълнителни удръжки, не смятам, че мога да продължа при създалата се ситуация.

Средствата събрани през месец Октомври ще бъдат преведени още утре, след което съвместно с ПФК Левски ще представя отчет за даренията и тяхното използване 

Подпомагането за Академията на Левски е нещо много лично за мен. Огромни благодарности за тези 261 дарители, които ми повярваха и се присъединиха с отделените еднократни или месечни средства към тази идея.

Тя успя, и надявам се да продължим започнатото, защото тези деца и техните треньори наистина имат нужда от хора, като вас! Благодаря!

Андрей Аспарухов", гласи обръщението на Аспарухов.

Meждувременно стана ясно, че от столичния клуб са стигнали до 15 000 продадени членски карти като част от кампанията "Аз съм "Левски".

Един от треньорите в щаба на мъжкия отбор пък напуска тима. Става дума за Димитър Телкийски, който помагаше на Георги Тодоров. По информация на ТОПСПОРТ той не се е появявал на "Герена" откакто Тодоров подаде оставка.

Тази седмица се очаква "сините" най-сетне официално да имат нов треньор в лицето на Славиша Стоянович.