Френският национал Н'Голо Канте е новият собственик на третодивизионния белгийски Роял Екселсиор Виртон. Отборът, който се намира в близост до границата с Люксембург, досега бе собственост на Флавио Бека, а Канте ще встъпи в длъжност на 1 юли.

На същата дата той ще се присъедини и към новия си клуб - Ал-Итихад то Саудитска Арабия, където ще играе рамо до рамо с Карим Бензема.

Основаният през 1922 година отбор изпадна от втора дивизия през миналия сезон и ще направи опит да се върне във второто ниво на местния футбол веднага. Клубът домакинства на стадион "Иван Жорж", който е с капацитет от 4015 места.

От сегашното клубно ръководство заявиха, че няма никакви дългове, а в следващите няколко дни ще бъде гласуван и нов Борд на директорите.

"Канте е играч от невероятна класа, но не футболните, а човешките му качества са по-важни от всичко друго", гласи официалната позиция на Виртон

Досегашният собственик Флавио Бека пък обяви, че е изключително щастлив, че предава властта именно на Н'Голо Канте.

Това е втора подобна сделка тази седмица, след като преди няколко дни крилото на Кристъл Палас Уилфред Заха стана собственик на Кройдън, който играе в най-ниските дивизии на английския футбол. Негов партньор в това начинание е местната рап звезда Стормзи.