Капитанът на България Кирил Десподов се изказа преди заминаването на националите за Ларнака, където утре вечер от 20:00 часа те ще изиграят приятелски мач с Кипър. Футболистите на Младен Кръстаич се събраха на базата в Бояна снощи, като Иван Йорданов от Лудогорец отпадна от състава поради контузия.

Сръбският селекционер продължава да залага на дебютанти, като в състава за контролите с Кипър и Люксембург има петима такива - Иван Дюлгеров (Черно море), Християн Петров (ЦСКА), Димо Кръстев (Фиорентина), Матео Стаматов (Оренбург) и Станислав Шопов (ЦСКА).

"Предстоят две хубави контролни срещи за националния отбор, в които ще обиграем отбора. Това ни каза вчера и треньорът, за да се подготвим максимално добре за европейските квалификации през месец март догодина", каза Десподов и подчерта, че действително има много млади играчи в отбора, които трябва да натрупат опит с тези двубои и да се раздават на максимум.

"Вижда се желанието на момчетата, даваме всичко от себе си. Има настроение в отбора. Наистина, преди нямахме резултати, не беше приятно нито за нас, нито за вас, нито за всички хора в България. Ние също искаме да има резултати, ние също искаме да играем на голямата сцена. Даваме всичко от себе си. Виждате, че лека полека нещата започват да се подобряват. Влиза ново, младо поколение, което започва да се развива и дано да радва всички българи в държавата", добави той и изрази надежда, че националите ще затвърдят доброто си представяне от мачовете с Гибралтар и Северна Македония, в които записаха победи.

"Дисциплина, характер и себераздаване на 100 процента - това са нещата, които изисква треньорът. И ние трябва да ги правим във всеки един мач на 100 процента", обобщи Десподов.

Утре вечер нашите гостуват на Кипър, а в неделя предстои още един мач като гост - на Люксембург.