Звездата на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг е напуснал игрището по време на снощния мач с Брайтън (1:2), за да отиде до тоалетната, потвърди мениджърът Фреди Люнгберг.

Шведът дори се изненада на въпроса по тази тема, по време на пресконференцията след загубата. А не би трябвало - на всички по трибуните, репортери и фенове, както и на зрителите пред телевизорите направи впечатление, че капитанът си излезе сам от терена и се върна едва в последните секунди.

Случи се около 87-ата минута, когато Арсенал напираше да изравнява. Гостите бяха повели в 80-ата минута с гол на Нийл Мопе, а домакините опитваха да натиснат съперника.

Нападателят от Габон, който е голмайстор на тима през сезона с 10 шампионатни попадения, се отправи към тъчлинията, въпреки че отборът му не възнамеряваше да прави смяна. Мина покрай изумения Люнгберг и изчезна в тунела. Така тимът остана без основната си голова надежда.

Върна се в началото на добавеното време, а временният наставник Фреди отново го погледна същисано, докато Обамеянг искаше разрешение от съдията да се върне в игра. Очевидно в този момент треньорът не е знаел изобщо какво се случва.

Очевидно не само Арсенал е бил "на зор" в последните минути от мача, но изглежда доста странно все пак - не се случва често футболист да излезе от терена по време на игра и да иде до тоалетна. Особено пък в последните секунди, когато остават 4-5 минути до края.

Именно посещение в тоалетната е била причината за излизането на Обамеянг, призна Люнгберг на брифинга след мача. И обясни, че Пиер-Емерик не е длъжен да му дава обяснение за такова нещо...

Което също предизвика вълна от недоволство сред феновете, които и без това са бесни и на отбора, и на мениджъра, след поредния провал.