Барселона започна преговори с футболистите на клуба за намаляване на заплатите им. Сержи Роберто вече подписа нов договор с по-ниски параметри от финансова гледна точка, но при Серхио Бускетс ситуацията е различна. Капитанът на каталунците обаче е отказал да предприеме подобна стъпка.

Ръководството се надява играчите да влязат в положение, защото единствено при консенсус и намаляване на заплатите им, Барса ще може да си позволи трансфери през лятото.

Бускетс е на трето място по изиграни мачове за “лос кулес” с общо 680 двубоя, като повече от него имат единствено настоящия му треньор Шави (767) и Лионел Меси (778). Договорът на Серхио е до лятото на 2023 година.

Испанските медии припомнят, че той вече намали заплатата си веднъж - около пандемията от COVID-19.

Приоритет за шефовете е Бускетс, Жерард Пике и Жорди Алба да се съгласят да взимат по-малко пари. Именно тримата капитани са най-високоплатени в целия отбор.

Пике сам е предложил на Шави да се откаже от част от парите си, след като двамата са се срещнали и легендарната шестица на клуба е обявил на бившия си съотборник, че няма да разчита на него.