В доста емоционално интервю, капитанът на Левски - Живко Миланов, разкри причината за изненадващия край на кариерата си.

Сърцатият бранител на "сините" разкри, че преди няколко месеца е бил диагностициран със заболяване, което засяга белия му дроб.

За Миланов бе доста трудно да признае това, като изигралият 231 мача за Левски играч, не успя да сдържи сълзите си.

Емоциите взеха връх още след края на нулевото равенство срещу Локомотив, изхвърлило "сините" от турнира за Купата на България. Феновете изпратиха един от любимците си, който в продължение на 11 сезона даваше всичко за клуба.

Сълзи имаше и на терена, но новината за болестта му, дошла в интервюто му след мача, бе доста шокираща.

"Искам да споделя нещо, крихме доста време, но вече е време. Искам да благодаря на моето семейство, че през всичките години са до мен, обичам ги! Искам да благодаря на всички, които са ми дали възможност да играя за тоя велик отбор и да запиша името си в историята.

Снимка: Bulphoto

Преди 3-4 месеца бях диагностициран със заболяване. Това заболяване засяга белия ми дроб и трябва да прекратя кариерата ми... Докторите казаха, че е най-лекото, с което съм се отървал. Затова избрах този мач днес, за да не е приятелски. Исках така да ми свърши кариерата, когато аз спра, а не нещо да ме отказва. От днес ставам и аз фен, ще гледам отстрани. След като 25 години от живота ми са минали във футбола, най-вероятно ще се занимавам в тази дейност. Ще премисля нещата.

Имал съм много хубави мигове. Казах им и на младите момчета, че най-хубавият миг беше, когато ме извикаха да тренирам с първия отбор. Само да тренирам. Те трябва да помислят повече за раздаване, отколкото за някои други странични неща. Сега ще имат още по-голям шанс, но всичко си зависи от тях. Трябва да почнат вече да показват характер, всичко си зависи от тях.

Нормално като баща мечтая синовете ми да играят за Левски, но това ще си го определят те. На мен никой не ми е помагал, те ще си покажат сами дали имат качества да играят тук. Преди 20 години едва ли съм си мечтал, че ще изиграя всички тези мачове и че ще имам такова изпращане. Апелирам феновете да са още повече сплотени и клубът да се опита да излезе от тази ситуация. Ясно е, че само с феновете няма да стане, хората в клуба ще се опитат да направят всичко необходимо.

За болестта не искам да влизам в детайли, доброкачествено е, но с оглед засягането на белия дроб, трябва да напусна професионалния спорт. Уверяват ме, че може всичко да си е нормално", заяви той.