Патрик Виейра е фаворитът на букмейкърите за нов мениджър на "Арсенал". 41-годишният полузащитник  в момента ръководи "Ню Йорк Сити" в американската Мейджър Лига, но оферта от Лондон ще го изкуши.

В "Арсенал" се говори дали е изтекло времето на настоящия мениджър - легенда Арсен Венгер, който е начело на тима от 22 години. Но актуалният контракт на френския треньор е до края на следващия сезон през юни 2019 г.

Феновете обаче настояват за промяна, а за първи път изглежда, че част от ръководството се вслушва в тези призиви.

Виейра бе капитан на отбора на "Арсенал", спечелил титлата без поражение през сезон 2003-2004 г. Той бе считан за най-доверен човек на Венгер в отбора и неведнъж е споменавал, че съветите точно на Арсен са в основата на неговата работа като треньор днес.

Бившият халф се радва и на голяма любов и уважение сред запалянковците, което би бил още един плюс за евентуално негово назначение през лятото.

"Арсенал" все още има надежда за трофей през сезона, след като му предстоят полуфинали в Лига Европа срещу "Атлетико". В първенството отборът е посредствен, няма спечелана точка навън през календарната 2018 г. и е твърдо шести.