Капитанът на Царско село Мартин Кавдански коментира пред "Sportal" скандала от последния мач на отбора преди неговото разформироване - 1:1 срещу Локомотив (Сф).

Тогава собственикът Стойне Манолов влезе на терена при отсъдена дузпа за тима и изгони Юсуфа Яфа, който се канеше да бие удара. Манолов нареди точно Кавдански да изпълни и той изпусна.

Ето и версията на капитана, след като по-рано днес в социалните мрежи гамбиецът каза, че е заплашван и бит, задето е искал да стреля от 11-те метра.

"Много се изговори и изписа - каза Кавдански. - Нека започнем по хронология. След като съдията отсъди дузпа и през ум не ми е минавало да изпълнявам, защото никога не съм изпълнявал дузпи. Тогава обаче треньорът Стефано Макопи ми каза резултата от мача Пирин и Ботев (Враца), от който вече бе ясно, че сме изпаднали. Той ми предложи, като капитан и играч с най-много мачове в Царско село, да изпълня дузпа и по този начин да направя последния удар за този отбор.

Знаехме, че сме изпаднали, а и също така, че няма да съществуваме като отбор (нещо, което на следващия ден бе обявено от Стойне Манолов - б.р.).

Това бе причината да се съглася. Явно обаче Яфа не бе разбрал, че сме изпаднали. Може би това е вследствие на факта, че до 4 часа сутринта е бил в столична дискотека. В такава ситуация обаче е най-важното какво казва треньорът. Той няколко пъти му извика от скамейката аз да бия дузпата.

Това нещо го е чул и г-н Стойне Манолов и вероятно поради тази причина реагира по този начин и влезе на терена. Видя, че въпреки думите на треньора, моят колега не искаше да ми даде топката за изпълнение.

За съжаление не вкарах. Имах голямото желание да съм последният играч вкарал гол за този отбор и така да завърши моят престой в Царско село. Видяхте, че вратарят имаше ден и през първото полувреме спаси и друга дузпа.

Аз съм чист пред себе си, пред съотборниците си, треньорите и моето семейство. Готов съм да застана на всякакви детектори на лъжата, ако ще и на разпит в прокуратурата. Готов съм и да ме хипнотизират. Цялата истина за дузпата вече я казах. Който иска нека ме разпитва. Няма проблем."