Капитанът на ЦСКА Мено Кох даде интервю пред нидерландско издание относно предстоящия плейоф между Лудогорец и Аякс в Лига Европа.

Нидерландецът сподели, че Лудогорец е отбор с проблеми в началото на сезона, но и че играе открит футбол, който може да създаде проблеми на европейския гранд. Все пак той очаква Аякс да триумфира.

"Лудогорец има най-големия бюджет, ако го сравняваме с останалите клубове от Първа лига. Те винаги играят добър футбол с позиционна игра отзад, въпреки че трябва да кажа, че от този сезон играят по-директно, като често вкарват дълга топка зад последната линия на противника", сподели Кох в интервю за "Voetbalzone".

Кирил Десподов е дясно крило, винаги бележи много голове и често дава асистенции. Той има много добър удар, така че Лудогорец е много опасен при ъглови удари и свободни удари. С Десподов и Бърнард Текпетей те имат две бързи крила, а Руан Секо е новият им нападател, физически силен бразилец, който играе ролята на голмайстор.

Те загубиха първия си мач от Крумовград, а през миналия уикенд и от Черно море, който е настоящият лидер в класирането. Имам чувството, че те също не са в най-добрата си форма, но не мисля, че и Аякс е в необходимата форма.

Ако Аякс достигне нивото си, отборът със сигурност ще може да спечели още в Разград. Лудогорец все още се търси, например често виждаме различни играчи да играят в защита. В началото на сезона фокусът им е основно върху квалификациите в европейските клубни турнири. У дома Лудогорец е много по-силен, отколкото при гостувания, така че ако Аякс успее да постигне добър резултат в четвъртък, ще е на добър път.

Аякс е отбор, който иска да играе много добър футбол, а Лудогорец обикновено го прави също. "Ако имате два отбора, които искат да играят футбол, често получавате доста отворени мачове. Затова очаквам Аякс да има възможности за гол в България. Дали в Лудогорец може да стане котел? Хаха, не, всичко ще е наред. Те имат някои фенове, но това не се доближава до нашите привърженици, например. В България на Лудогорец се гледа предимно като на клуб, който е без история", каза Кох.