Капитанът на ЦСКА Николай Бодуров проговори за първи път след мистериозното му отстраняване от отбора. Бранителят не е играл от 1 август, като версиите от хора от клуба за причините за това са доста мъгляви и се различават. В събота Стойчо Стоилов - главният скаут на клуба, обясни, че честите пътувания на Бодуров от София до Благоевград, както и скандал с треньорското ръководство, са причините.

Ето отговора на националния футболист в личния му профил във Фейсбук, което е първи негов коментар по случая (с известни съкращения).

"Здравейте, Армейци!

Дълго време пазих мълчание с цел да не създавам излишно напрежение в клуба и изчаквах ръководството да излезе с официална позиция относно отстраняването ми... но това така и не се случи. След вчерашното изказване обаче, на някои хора от ръководството за мен (определено не отговарящи на истината), реших и аз да си кажа гледната точка и да защитя името си. Все пак съм на мнение, че щом има конфликт, не може само едната страна да е виновна. Разбира се, че и аз имам вина да се стигне до тук и като всеки човек и аз съм правил и ще правя грешки.

1. Първоначално треньорът Люпко Петрович казваше, че правя проблеми и се карам на съотборниците ми, което изобщо не е така и може да се попита всеки един от тях. След това каза, че няма отношение по моето отстраняване и да се попита ръководството.

Вчера обаче излиза и друга версия за отстраняването ми от главния скаут-спортен директор-изпълнителен директор-старши треньор-доктор или като човек, който разбира от всичко - Стойчо Стоилов, че аз съм съветвал Люпко Петрович за състава!

Разбирам, че г-н Стоилов иска да отклони вниманието и гнева на хората от себе си, като го насочи към други хора (както го е правил много пъти през годините), но хората разбират за какво става въпрос.

Нека Петрович да каже честно дали съм го съветвал за състава?

2. Да кажа и за пътуванията ми до Благоевград, които дразнеха г-н Стоилов. Факт е, че си пътувам често, но това е когато имам възможност (не всеки ден), и съобразено с тренировките ми. Не виждам проблем в това, тъй като София-Благоевград е един час пътя. Когато бях в Англия съм стоял по час и половина в задръстване в едната посока, а в Дания базата на отбора беше на 40 минути път от града.

Трето и последно да отговоря за въпросната случка с г-н Гриша Ганчев и основна причина за отстраняването ми. На тренировката във вторник преди предстоящия мач със Зоря на националния стадион беше и г-н Ганчев, след края на тренировката той ни събра да ни каже няколко думи преди важния мач, след което ме попита дали ще си пътувам за Благоевград след тренировката. Отговорът ми беше "да", попита ме "защо"? Отговорих му, че имам лична работа (семейни причини), той попита какви са тези лични неща и дали може да помогне с нещо. Отговорих му, че няма с какво да ми помогне и нещата са лични. Личната ми работа беше, че сряда сутринта се изнасяха 40 дни от смърта на бащата на жена ми, който почина, докато бях на лагер в Австрия. Г-н Ганчев пак ме попита каква ми е работата, а аз отговорих, че ми е неудобно пред всички да споделям личните си проблеми. Така приключи разговорът и г-н Ганчев си тръгна видимо изнервен от отговорите ми.

И накрая искам да добавя, че аз звънях на г-н Ганчев и исках среща с него, за да поговорим и изясним ситуацията и да му се извиня, че не съм му казал причините и по този начин съм го засегнал. Но след този разговор повече не получих обаждане от него, както и от никой друг от ръководството.

Това е, което имам да казвам в отговор на нещата, които се изказаха за моето отстраняване. Всеки има право да изтълкува казаното от мен както иска и да прецени кой крив, кой прав!

И последно искам да Благодаря на всички армейци, които ми показаха подкрепата си, а тя значи наистина много за мен! Обичайте и подкрепяйте ЦСКА, както сте го правили до сега до последен дъх и с цялото сърце!"