Британският премиер Борис Джонсън обяви, че едномесечната общонационална карантина, която влиза в сила от четвъртък (5 ноември), няма да попречи на провеждането на мачовете от Висшата лига. Джонсън обяви преминаването към карантината днес като част от усилията за спиране на разпространението на COVID-19.

Останалите елитни спортни първенства също няма да бъдат засегнати и ще продължат по график. 

Все пак се очаква да бъдат правени значително по-голям брой тестове на играчи, треньори и служители на клубовете. Правителството припомни, че ситуацията е динамична и промени могат да настъпят за броени часове.

Сезон 2019/2020 във Висшата лига бе прекъснат в началото на март, а в крайна сметка Ливърпул спечели титлата пред празни трибуни, след като първенството бе подновен в средата на юни. Новата кампания започна през септември.

"Вирусът не се разпространява добре на открити пространства. Близкият контакт в спорт като футбола пък не е особено продължителен", заяви депутат от британския парламент по темата.

Това обаче отлага за неопределен период от време потенциалното завръщане на феновете по стадионите. Последната информация гласи, че това няма как да се случи преди нова година.