Кардиф даде детайли на прокуратурата във Франция, която трябва да прецени дали отборът на Нант има отговорност за смъртта на Емилиано Сала.

Аржентинският нападател загина трагично в самолетна катастрофа по време на полет от Франция до Уелс на 21 януари 2019-а.

Уелсците отказаха да платят сумата от 15 милиона паунда по трансфера на Сала и заявиха, че са намерени "достатъчно доказателства за неправомерни действия".

Френският клуб е шокиран от действията на Кардиф и още има спорове дали трансферът всъщност е осъществен преди смъртта на Сала.

Самолетът Piper Malibu N264DB, с който пилотът и Сала се погубиха в Ламанша, изчезна от радарите и не бе открит в продължение на две седмици.

Тялото на футболиста беше намерено на 8 февруари и той бе погребан. Тялото на пилота Дейвид Ибътсън обаче така и не беяе открито.

Очаква се доклад за причините за катастрофата да бъде публикуван от Отдел за разследване на въздушни аварии (AAIB) преди края на март. Става ясно, че Сала е имал повишени нива на въглероден оксид в кръвта.

Междинен доклад за катастрофата разкри, че като частен пилот Ибътсън няма право да превозва пътници срещу финансово възнаграждение, какъвто е случаят. Освен това е нямал квалификацията да лети през нощта, тъй като е бил с цветна слепота.

Кардиф отказва да плати трансферната сума по основание, че Сала още не е бил техен играч по време на инцидента. През септември ФИФА реши, че уелсците трябва да платят първата вноска от 6 милиона евро.

Последва отказ от Кардиф, който обжалва решението в Спотния арбитражен съд в Лозана. Очаква се развръзка през юни.