Нападателят на Реал (Мадрид) Карим Бензема може да бъде изправен пред наказателно дело, след като френският апелативен съд отхвърли оспорването му срещу легитимността на разследване срещу него.

През 2015-а Бензема бе обвинен, че изнудва съотборника си Матьо Валбуена със секс видео. Съдът констатира, че методите на разследване, които са използвани срещу нападателя, са в рамките на закона. В тях се твърди, че той е сключил тайно споразумение при изнудването.

По онова време и двамата бяха във френския национален отбор. През юни 2015-а Валбуена, който в момента се подвизава в Олимпиакос, подаде жалба, в която твърди, че е изнудван с наличието на секс касета с негово участие.

Разследващите заподозряха 31-годишния Бензема като посредник между изнудвачите и Валбуена.

Бензема, обвинен за "съучастие в опит за изнудване", оспори методите на разследване на полицейски служител, който се намеси под прикритие. Неговият правен екип твърди, че полицията е използвала нечестни методи, представяйки се за приятел на Валбуена в телефонен разговор с един от обвиняемите.

Съдът обаче реши в понеделник, че не е имало грешки при разследването, като отмени становище, направено през 2017 г.

Не е позволено по-нататъшно обжалване, което означава, че преписката вече ще се върне в офиса на разследващия съдия, който ще реши дали делото трябва да започне или не.

Бензема е под реална заплаха и може да получи ефективна присъда.