Карло Анчелоти официално бе представен като терньор на Реал (Мадрид).

Италианецът започва втория си престой начело на клуба, който изведе до Шампионска лига, а доста играчи от настоящия състав бяха в отбора и тогава.

Рабира се, основната разлика е отсъствието на Кристиано Роналдо, но Анчелоти не пожела да коментира тази тема, защото поругалецът все пак е играч на друг клуб.

Той обаче засегна темата с неясното бъдеще на други основни играчи, каквито са Серхио Рамос и Карим Бензема. Естествено, че желанието на италианецът, който през миналия сезон бе начело на Евертън, е да ги задържи.

"Да се завърне в Реал е специално за мен. Това е специален клуб и специално за мен място.

Серхио Рамос е от основно значение за този клуб. Важен играч е и попада в моите планове. Заради това ще говоря с него. Знам, че той води своите разговори с президента, но нямам повече яснота, тепърва ще се запознавам.

Бензема трябва да вкара 50 гола, а не 30. Винисиус трябва да вкара повече и ние трябва да им помогнем да го направят. Видях колко се е подобрил Карим. Родриго и Винисиус са млади играчи с много потенциал.

Страхотен играч е и Еден Азар. Да, мъчат го проблеми с контузии, но аз съм убеден, че могам да изстискам максималния му потенциал. Може би следващия сезон е неговият сезон.

Обичам Кристиано Роналдо, но той не е тук, предпочитам да не коментирам футболистите на другите клубове. Не е правилно.

Целта пред Реал може да са само победите и трофеите. Ла Лига, Шампионска лига. Наясно съм какво се иска от мен, а все пак успехът за един треньор е да постигне целите на клуба.

Аз се изправям пред това предизвикателство с цялата възможна енергия. Това е красива отговорност. Това е най-добрият клуб в света и е нормално да имаме повече отговорност от където и да било другаде. И аз го приемам", сподели Анчелоти.