https://sja.sportradar.com/w/DirBG/18448248/0131

Арда отново е победител в елита на българския футбол.

Тимът от Кърджали победи Берое с 3:1 след две много късни попадения на стадиона на Локомотив (Пловдив).

В герой за отбора на Стамен Белчев се превърна резервата Илиша Сам, който вкара двете ключови попадения, като при второто навърза цялата защита на старозагорци.

Хората на Александър Томаш играха в цялото второ полувреме с човек по-малко заради червен картон на Никита Баранов, но изпуснаха купища изгодни ситуации в хода на втората част.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/18448248/1131

Те поведоха в резултата чрез новия си нападател Зоран Йосипович, който в 14-а минута се възползва от страхотно центриране на Александър Василев. Това обаче бе последната радост за Берое в мача.

В 33-а минута Арда изравни. След бърза контраатака арменецът Румян Ховсепян се разписа благодарение на пас на Атанас Кръстев.

Шест минути по-късно Никита Баранов от гостите бе изгонен с втори жълт картон, след като фаулира Венцислав Бенгюзов.

През втората част Берое направи големи последователни пропуски, след като си откриха шансове за резервите Мартин Камбуров и Юлиян Ненов, както и Бригидо.

В края Арда се възползва, а новото попълнение Илиша Сам вкара две попадения. Първото бе след центриране на отдясно, а второто с индивидуална акция, която показа колко големи проблеми има Берое в защита през този сезон.

Кърджалии имат вече 5 точки и са без загуба, докато Берое остава с трите си от победата над Ботев (Враца) в първия кръг.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/18448248-232-66751/0831