Испания е една от най-засегнатите от COVID-19 държави и мерките там са изключително сериозни. Хората си стоят у дома, а професионалните спортисти имат още повече свободно време, което често прекарват в социалните мрежи.

Точно там се роди блестяща идея на Икер Касияс. Легендарният страж на Реал (Мадрид) предложи след карантината да се състои ретро издание на най-голямото дерби в Испания - Реал срещу Барселона.

Всичко започна от дискусия между Шави Ернандес и Андрес Иниеста, в която се включи и Карлес Пуйол. Тримата бивши играчи на Барса с умиление си спомниха времената, в които бяха заедно на терена, разменяйки си комплимент след комплимент за това какво удоволствие е било да бъдат на метри един от друг на терена.

"И аз съм играл няколко пъти срещу вас. И всичко се случваше. Нека когато този ужас приключи да изиграем ретро дерби. Нека нужните хора да го имат предвид!", написа Касияс в Twitter.

Сеск Фабрегас, Гайска Мендиета и Фернандо Мориентес бяха първите, които се отзоваха на предложението на Сан Икер и изразиха готовност за участие 

Въпреки че години наред бе лицето на Реал, Касияс никога не е имал лоши отношения с футболистите на вечния съперник от Каталуня.

Сега на всички фенове на играта остава едно - да тръпнат в очакване за края на пандемията. Както за да се нормализира ситуацията в световен мащаб, така и за да видят отново на едно игрище футболисти, които са излизали на живот и смърт един срещу друг през годините.