За разлика от вчера, Лудогорец извади късмет в днешния жребий за втория кръг на Шампионска лига.

Ако достигнат до тази фаза, разградчани ще играят срещу победителя от сблъсъка между Дюделнаж от Люксембург или Валета от Малта.

Разбира се, всичко това при условие, че Лудогорец успее да преодолее първия кръг, който изобщо няма да е лесен. В него разградчани се изправят срещу унгарския първенец Ференцварош.

Лудогорец вече се е срещал с тима на Дюделанж, който е и фаворит в сблъсъка срещу Валета. През 2014-а, в същата фаза на турнира разградчани се изправят срещу люксембургците и печелят с 4:0 у дома, а гостуването завършва 1:1.

Впоследствие родният шампион игра в групите на Шампионска лига. От онзи сезон обаче се забелязва лек спад в представянето на Лудогорец, докато Дюделанж пише със златни букви историята си, след като през миналия сезон достигна групите на Лига Европа.

Малтийският шампион Валета е далеч по-приемливия вариант. При евентуален сблъсък, Лудогорец би бил категоричен фаворит и срещу двата тима, което отваря пътя на тима към третия кръг на турнира.

Като обаче споменхма, преди това предстоят тежките мачове с унгарския Ференцварош.

Първият двубой е на 9 или 10 юли в Будапеща, а реваншът седмица по-късно в Разград.

Ако Лудогорец загуби мача си срещу Ференцварош, то разградчани няма да отпаднат от европейските турнири, а ще се включат във втория кръг на Лига Европа. Там техен съперник ще бъде загубилият сблъсъка между шампиона на Исландия - Валур и този на Словения - Марибор.

Какъвто и да е изходът от мача между Ференцварош и Лудогорец, разградчани ще имат нужда от три победи след него, за да играят в груповата фаза, без значение дали това ще е Шампионска лига или Лига Европа.