Англия постигна драматична и доста щастлива победа с 1:0 над Исландия в мач от Лигата на нациите.

"Трите лъва" влязоха в мача като категоричен фаворит предвид далеч по-сериозната си класа, но се нуждаеха от дузпа в последната минута, за да стигнат до успеха.

Съдията я отсъди, след като Сверир Ингасон се хвърли самоотвержено пред удар на Стърлинг, а топката срещна ръката му. Именно Стърлинг застана зад топката, за да я прати във вратата с лек и доста рискован удар.

Веднага след изпълнението на центъра обаче, в типичен стил исландците изритаха топката към противниковто наказателно поле, където Джо Гомес спъна противников играч и съдията отсъди нова дузпа, но този път в полза на домакините.

Опитният Биркир Бярнасон се нагърби с изпълнението, но прати топката над вратата, с което пропусна шанса да нанесе нов исландски шок на англичаните. Това бе и единственият удар за исландците в мача.

В Англия още помнят шокиращото отпадане от "викингите" на Евро 2016, а днес само късметът ги спаси от нова издънка.

Снимка: Getty images/Gulliver photos

"Трите лъва" имаха сериозно предимство в играта със 78% владение, но това по никакъв начин не се превръщаше в голови положения пред исландската врата.

"Викингите" храбро се отбраняваха с 10 в отбрана, което не ги притесняваше по никакъв начин, а мисълта за атака бе тотално занемарена.

Трябва да се отчете, че в третата минута гол на Хари Кейн бе неправилно отменен заради засада, но през останалата част на мача англичаните не стигнаха до чист голов шанс.

Задачата им стана още по-трудна в 70-ата минута, когато Кайл Уокър си изкара червен картон. Изгонен от терена бе и Сверир Ингасон в последната минута, когато игра с ръка за дузпата на Англия.

Така макар и с доза късмет, Англия успя да изкопчи победата на ненгостоприемния стадион в Рейкявик.