Арда изкова изключително драматичен и ценен успех в последния кръг от шампионата за календарната година.

Кърджалийци победиха пловдивския Ботев с 2:1, с победен гол дошъл в 93-ата минута на мача.

Вкара го Ласана Ндиайе, точно четири месеца след последния си гол в Първа лига, който отново бе срещу Ботев и отново донесе успеха на Арда.

С неговия драматичен гол Арда прекъсна серията си от пет поредни мача без победа.

Домакините стигнаха до успеха след мощен финален натиск. В последните 15 минути на двубоя Арда бе с човек повече на терена заради директния червен картон на Самуел Супрайен, който изрита откъсващ се съперник през краката и бе изгонен.

С числовия си превес на терена, кърджалийци не спряха да търсят гола, Христо Иванов нацели греда, след която гол на Ндиайе бе отменен заради засада, но в предпоследната 93-а минута, нямаше кой да спре малиеца, който се превърна в златна резерва за своя тим.

Иначе първият гол в мача вкараха гостите от Ботев, които макар и без да създадат чисто положение в мача, водеха в резултата до 68-ата минута.

Това се случи след изстрел на Антоан Бароан в 21-ата минута, който по никакъв начин не изглеждаше толкова труден, но стражът Анатоли Господинов не се намеси по най-добрия начин и допусна гол.

След гола Арда реагира. Гол на кърджалийци бе отменен заради засада, а домакините също така нацелиха и греда.

Логичното се случи след 68 минута игра, когато Лъчезар Котев възстанови равенството на стадиона в Кърджали, разписвайки се за 1:1.

В 75-ата минута на мача Самуел Супрайен от състава на гостите си изкара директен червен картон, след като изрита през краката откъсващ се противников играч, но въпреки числовото си предимство, Арда така и не стигаше до успеха.

Когато изглеждаше, че мачът отива към равенство, Милен Желев пусна хитър пас към Ндиайе в последната атака на домакините, а появилият се от пейката малиец не сбърка и донесе трите точки на Арда.

Така домакините от Кърджали ще зимуват на девето място с 26 точки от 18 двубоя, докато Ботев е десети със седем пункта по-малко от днешния си съперник.