Пътищата на ЦСКА и голаджията Жорди Кайседо все повече се разминават. Играчът иска да смени клуба, докато треньорът на "армейците" Саша Илич се надява да разчита на него и през новия сезон.

Тази сутрин агентът на нападателя - Ернан Банато за пореден път засвидетелства желанието си клиентът му да продължи кариерата си далеч от ЦСКА. На стори в своя "Инстаграм" профил импресариото публикува снимка на звездата на "червените" с екип на националния отбор на Еквадор.

"Готов за ново предизвикателство", написа Банато към фотоса.

Днес Жорди Кайседо, както и останалите национали на ЦСКА - Иван Турицов, Георги Йомов и Яник Вилдсхут, трябва да се присъединят към лагера в Австрия.

Четиримата бяха ангажирани със селекциите съответно на Еквадор, България и Суринам, а след това получиха и няколко дни почивка от треньорския щаб.

С тяхното пристигане наставникът Саша Илич ще има на свое разположение всички играчи, които имат договори с клуба.

В същото време капитанът на ЦСКА Юрген Матей се обърна към феновете, за да обясни в какво състояние се намира след контузията, която получи през миналия сезон. В клип в официалната страница на "червените" централният защитник призна, че възстановяването му върви добре и се надява да се завърне в игра за официалните мачове на отбора.

"Възстановяването ми върви добре, напредвам всеки ден. Вече започнах по малко с групата, което е добър прогрес за мен. Щастлив съм от това и нямам търпение за следващата стъпка. Не мога да кажа кога точно ще съм готов за игра, но мисля, че прогресът ми е добър и чакам за повече тренировки с отбора. Искам да правя все повече неща, но се изисква много търпение от моя страна. Работя здраво всеки ден и се надявам да бъда обратно на терена за официалните мачове. Ще работя здраво и ще видим кога ще съм готов", заяви Матей.

Снимка: Официален сайт